Citromos - tejszínes túrótorta
Tésztához:
8 dkg vaj
12-13 dkg babapiskóta
kevés tej
Krémhez:
1 cs. citromízű pudingpor (vagy vaniliás amihez adunk egy kis citrom levet)
25 dkg túró
1 citrom leve
10 dkg porcukor
1 cs. vaniliáscukor
5 dl tejszín
Tetejére:
1 citrom
10 g étkezési zselatin
12 g színtelen tortazselé
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát, és annyi tejet, hogy jól formázható legyen. 23 cm-es tortaformába nyomkodjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kihűtjük. A túrót a citrom levével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldjuk, ha már csak langyos, a krémbe tesszük. A tejszínt felverjük és a krémbe keverjük. A krémet a piskótára simítjuk. 2 órára a hűtőbe tesszük. A citromot vékony szeletekre vágjuk, rátesszük a krém tetejére és végül ráöntjük a tortazselét és megvárjuk míg megdermed.
Nagyon finom, krémes és mérsékelten édes.
Jó étvágyat!
Gyors kakaós kuglóf
Hozzávalók:
1 tojás
1 csomag sütőpor
25 dkg cukor
7 dkg ráma
3 dl tej
fél citrom
4 evőkanál kakaópor
25 dkg liszt
Elkészítés:
A tojást a sütőporral, a cukorral és a rámával habosra keverjük, ezután vékony sugárban hozzáadjuk a tejet, a fél citrom levét és reszelt héját, a kakaót, a lisztet. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. A kakaó helyett lehet fahéjat is használni. 180 °C-on fél órát sütjük.
Jó étvágyat!
Kakaós-vaníliás csiga
Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat eldolgozzuk kivétel a kakaó és a vaníliás cukor. A tésztát kettéosztjuk. Az egyikbe a kakaóport, a másikba a vaníliáscukrot rakjuk. Vékonyra kinyújtjuk. A fehéret megkenjük tojásfehérjével és rárakjuk a kakós tésztát. Feltekerjük és félcenti szélesre vágjuk. Sütőpapíros tepsiben kisütjük.
Jó étvágyat!
Poharas piskóta
Hozzávalók:
4 egész tojás
1 kis pohár tejföl (ez a mérce)
1 pohár olaj
2 pohár cukor
3 pohár liszt
1 csomag sütőpor
Jól összekeverjük a hozzávalókat és kivajazott formába öntjük. 180 °C-on 35-40 percig sütjük.Gyümölcsöt is tehetünk bele ízlés szerint.
Jó étvágyat!
Gesztenyetorta sütés nélkül
50 dkg darált keksz
15 dkg ráma
4 ek. kakaópor
4 ek. porcukor
1,5 dl kávé (főtt)
A rámát megolvasztani és az egészet jól összedolgozni és egy 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodni és betenni a hűtőbe kb. fél órára.
Töltelék:
50 dkg gesztenyemassza
0,5 dl rum, de lehet aroma is
5 dl Hulala, de lehet más milyen tejszín is
2 dkg zselatin felfőzve(kb. 1 dl forró vízben,és ha langyos akkor kell hozzákeverni a krémhez)
A tejszínből kemény habot verni és az egészet alaposan összedolgozni. és a langyos zselatint hozzákeverni. Az egészet a kekszmasszára önteni.
Tetejére étcsokoládé reszelék.
A tejszínből tegyünk félre a torta tetejére.
Jó étvágyat!