Melinda receptgyűjteményei

Az élet nem habostorta, vagy mégis?!Kukkants be és nézd meg receptgyűjteményemet, mindent találsz mi szem-szájnak ingere!

Citromos - tejszínes túrótorta

Tésztához:

8 dkg vaj

12-13 dkg babapiskóta

kevés tej

Krémhez:

1 cs. citromízű pudingpor (vagy vaniliás amihez adunk egy kis citrom levet)

25 dkg túró

1 citrom leve

10 dkg porcukor

1 cs. vaniliáscukor

5 dl tejszín

Tetejére:

1 citrom

10 g étkezési zselatin

12 g színtelen tortazselé

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát, és annyi tejet, hogy jól formázható legyen. 23 cm-es tortaformába nyomkodjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.

A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kihűtjük. A túrót a citrom levével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldjuk, ha már csak langyos, a krémbe tesszük. A tejszínt felverjük és a krémbe keverjük. A krémet a piskótára simítjuk. 2 órára a hűtőbe tesszük. A citromot vékony szeletekre vágjuk, rátesszük a krém tetejére és végül ráöntjük a tortazselét és megvárjuk míg megdermed.

Nagyon finom, krémes és mérsékelten édes.

Jó étvágyat!



Gyors kakaós kuglóf

Hozzávalók:

1 tojás

1 csomag sütőpor

25 dkg cukor

7 dkg ráma

3 dl tej

fél citrom

4 evőkanál kakaópor

25 dkg liszt

Elkészítés:

A tojást a sütőporral, a cukorral és a rámával habosra keverjük, ezután vékony sugárban hozzáadjuk a tejet, a fél citrom levét és reszelt héját, a kakaót, a lisztet. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. A kakaó helyett lehet fahéjat is használni. 180 °C-on fél órát sütjük.

Jó étvágyat!



Kakaós-vaníliás csiga

Hozzávalók:

50 dkg liszt

30 dkg vaj

15 dkg porcukor

5 dkg kakaópor

2 csomag vaníliás cukor

2 db tojás

1/2 csomag sütőpor

Elkészítés:

A hozzávalókat eldolgozzuk kivétel a kakaó és a vaníliás cukor. A tésztát kettéosztjuk. Az egyikbe a kakaóport, a másikba a vaníliáscukrot rakjuk. Vékonyra kinyújtjuk. A fehéret megkenjük tojásfehérjével és rárakjuk a kakós tésztát. Feltekerjük és félcenti szélesre vágjuk. Sütőpapíros tepsiben kisütjük.

Jó étvágyat!


Poharas piskóta

Hozzávalók:

4 egész tojás

1 kis pohár tejföl (ez a mérce)

1 pohár olaj

2 pohár cukor

3 pohár liszt

1 csomag sütőpor

Jól összekeverjük a hozzávalókat és kivajazott formába öntjük. 180 °C-on 35-40 percig sütjük.Gyümölcsöt is tehetünk bele ízlés szerint.

Jó étvágyat!


Gesztenyetorta sütés nélkül

50 dkg darált keksz

15 dkg ráma

4 ek. kakaópor

4 ek. porcukor

1,5 dl kávé (főtt)

A rámát megolvasztani és az egészet jól összedolgozni és egy 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodni és betenni a hűtőbe kb. fél órára.

Töltelék:

50 dkg gesztenyemassza

0,5 dl rum, de lehet aroma is

5 dl Hulala, de lehet más milyen tejszín is

2 dkg zselatin felfőzve(kb. 1 dl forró vízben,és ha langyos akkor kell hozzákeverni a krémhez)

A tejszínből kemény habot verni és az egészet alaposan összedolgozni. és a langyos zselatint hozzákeverni. Az egészet a kekszmasszára önteni.

Tetejére étcsokoládé reszelék.

A tejszínből tegyünk félre a torta tetejére.

Jó étvágyat!















Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 2
Össz.: 1 671

Látogatottság növelés
Oldal: Hogyan működik a HuPont.hu weboldalszerkesztő és honlap?
Melinda receptgyűjteményei - © 2008 - 2025 - melindareceptjei.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »